Hører brætspil fortiden til?

Hører brætspil fortiden til?

dec 11
Hører brætspil fortiden til?

Igennem de sidste især 20-30 år har den teknologiske udvikling haft rygende travlt. I dag findes der næppe mange mennesker, der ikke har mobiltelefon og computer. De fleste ved, hvad ”internet” og ”apps” betyder og bruger det også flittigt.

Er det så ikke håbløst gammeldags at sætte sig ved køkkenbordet og finde et ganske almindeligt brætspil såsom Matador frem? Joeh, måske – men ikke desto mindre må man konstatere, at rigtig mange mennesker nyder samværet, hyggen og det nærvær, der følger med at spille brætspil. Det ved de hos hyggeonkel.dk, som fører et meget stort udvalg i spændende brætspil.

Naturligvis er der ingenting i vejen med de gamle kendte spil som Matador, skak og Afrikas Stjerne, men der udgives faktisk rigtig mange nye spil hvert år, så er du kørt træt i de spil, som du har på hylden, så prøv kræfter med nogle af de lidt nyere. Hvert år kåres årets brætspil inden for forskellige kategorier såsom børnespil, voksenspil og familiespil. I Danmark hedder denne kåring ”Guldbrikken” og uddeles hvert efterår.

En del spil er efterhånden også lavet som apps og som online spil. Der kan man spille både alene og mod online spillere. Wordfeud bølgen er vel næppe forbigået mange mennesker. Spillet bygger på det klassiske ”Scrabble”, som stadig fås i brætspilversion.

”Settlers” er et yderst populært spil både online og som brætspil. Der findes rigtig mange forskellige udvidelser til spillet, så man har mange timers underholdning i det. Fordelen ved at spille det elektronisk er, at man kan spille, lige præcis når man selv har tid og lyst og man kan ofte spille mod  andre spillere, der også er klar på en dyst. Men det ene udelukker ikke det andet! Fordelen ved at spille offline er blandt andet hyggen og selskabet. Der er nu også noget ved at sidde med brættet foran sig og have kortene på hånden frem for, at man kan se dem på en skærm.

Så et kig i krystalkuglen siger, at selvom verden forandrer sig i et meget hurtigt tempo og teknologien med, så vil der mange år frem være masser af brætspil at spille.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *