Jan van Haasteren puslespil er i en kunstnerisk klasse helt for sig selv

Jan van Haasteren puslespil er i en kunstnerisk klasse helt for sig selv

september 24, 2020 0 Af Lotte Svendsen

Kender du de farverige og kunsteriske puslespil fra Jan van Haasteren? Det er nogle af de allermest populære pulsespil, der findes i verden, og det er ikke unden grund, at de har vundet sin plads i manges hjerter. Jan van Haasteren laver nemlig mange, varierede, sjove og farverige puslespil, som er både skægge og hyggelige at kaste sig over. Måske skal du have ét af de fine puslespil med på ferien? Eller nyde et af dem i sommerhuset med hele familien samlet omkring det. Det kan også være du skal hygge dig sammen med dine børn? Uanset hvad er Jan van Haasteren puslespil skabt til at skabe glæde, smil på læben og at sætte gang i hjernecellerne. Med de flotte, farverige og kunstneriske tegnede billeder skaber kunstneren Jan van Haasteren nemlig et univers, som undrer, overrasker, fanger og skaber nysgerrighed i en travlt hverdag. 

Kunst i hverdagen 

De kendte, kreative og populære puslespil fra Jan van Haasteren er hurtigt blevet et folkeeje. De er søde, sjove samt udfordrende og man bliver fuldstændig grebet af stemningen, når man åbner æsken og går igang. Puslespillene findes i en masse forskellige temaer, billeder, udtryk og i forskellige størrelser. De skønne puslespil, som ikke desto mindre er meget detaljerede, er inspireret og tager afsæt i den kunstneriske verden. Ja, faktisk er de, også i Danmark, meget populære puslespil skabt af den hollandske kunstner Jan van Haasteren. Jan van Haasteren har, fra sine helt unge år, været meget kreativ og har, med en fortid i reklame- og tegneserieverdenen, et stort talent og kunstnerisk øje. Det var dog først i 2013 at firmaet Jumbo hjalp ham med at stable sit eget Jan van Haasteren Studio på benene, og derfra tog det hurtigt fart for kunstneren.  

Jan van Haasteren puslespil er for alle 

Selvom Jan van Haasterens puslespil er små kunstværker i sig selv, så er det ikke noget, som kun hører sig til hos kunstelskere. Alle kan være med, når de farverige og detaljerede puslespil skal samles og der er mange, mange timers sjov og underholdning at finde i de populære puslespil. Man kan sagtens være flere om at samle dem – hvilket bare gør oplevelsen sjovere i sig selv. Der er mange små historier og fortællinger at finde i de skønne billeder og tegneseriestrømme. Og det er både underholdende og udfordrende at kaste sig ud i at samle et af dem. Flere af puslespillene findes med 1000 eller flere brikker, hvilket giver god gymnastik til hjernen. Her handler det om at kunne skabe sig et godt overblik, at kunne få øje på mønstre, former og farver – og dette er netop den hensigt som Jan van Haasteren har haft, da han skabte sin serie af mangeartede puslespil. Du skal dog passe på, for man kan meget hurtigt blive helt grebet af de flotte tegninger, og samtidig helt opslugt af at måtte samle alle brikkerne, så den flotte helhed kommer til syne. Måske skal du have et af de fine puslespil med på ferien? 

Disclaimer