En IT konsulent kan spare dig for penge

En IT konsulent kan spare dig for penge

maj 13, 2013 1 Af admin

For at holde omkostningerne nede, vælger mange mindre virksomheder selv at stå for drift og vedligehold af deres it-installationer.

Men for at kunne gøre dette effektivt kræves et højt vidensniveau. Og samtidig er det også nødvendigt at bruge en del tid på at holde sig up-to-date for, at man hele tiden har et it-system, som er driftsikkert og som kan leve op til de stadig stigende krav fra både kunder, leverandører og medarbejdere.

Jeg vil argumentere for, at mange mindre virksomheder fejler i deres forsøg på at håndtere disse ting selv. Og at de i virkeligheden ville kunne spare penge ved at outsource deres it-support og i stedet koncentrere sig om det, som er virksomhedens kerneforretning.

Mange steder ser man, at der bliver udpeget en medarbejder, som egentlig er ansat til helt andre arbejdsopgaver, til at stå for virksomhedens it. Men har man ikke it som sit primære arbejde, vil det være mere end svært at følge med i udviklingen. Og derved vil man enten ofte få hænge fast i forældede løsninger i virksomheden eller man vil muligvis endda begå deciderede fejl, som kan koste dyrt, når man vil indføre nye systemer og opdatere og vedligeholde de eksisterende løsninger. Allerede her vil sparring med en professionel it-konsulent kunne tjene sig ind ret hurtigt. Risikoen for fejlslagne og forkerte investeringer vil mindskes betragteligt ved at benytte sig af hjælp udefra.

Desuden vil en ekstern samarbejdspartner, som arbejder fuld tid med etablering og drift af it-systemer naturligvis også kunne etablere, vedligeholde og fejlfinde væsentlig hurtigere end en intern medarbejder, som måske ikke har den store erfaring med at styre og supportere daglig drift af it i en virksomhed. Herved gennemføres ændringer hurtigt og effektivt samtidig med at den daglige support også vil fungere væsentlig bedre, til gavn for både virksomhed og medarbejdere.

 

Disclaimer