Lean navigering

Lean navigering

februar 11, 2021 0 Af Eskild

Nu har jeg endelig indset, at jeg er nødt til at efteruddanne mig. Min uddannelse, som har været mit fundament for den livskvalitet, jeg har kunnet give mig selv og min familie, er forældet. Ikke forstået på den måde, at den ikke er brugbar længere. Mine kvalifikationer og erfaring gør, at jeg har mange gode kort på hånden, hvis jeg vælger at skifte job snart. Og det har jeg faktisk lyst til. Jeg vil udfordres og udfordre. Derfor synes jeg, at jeg er nødt til at supplere den viden og kunnen, som jeg har. Med nye teorier og nye ideer.

Lære nyt om Lean

Det skader aldrig at lære nyt. Samtidigt mener jeg også, at jeg er så godt kvalificeret, at jeg med det samme kan sortere skidt fra kanel. Jeg er uddannet indenfor organisationsteori og har haft succes på det private arbejdsmarked med at opkøbe og omlægge – eller omstrukturere – virksomheder, der har været i knibe. Derfor er det naturligt for mig at kigge i retning af nogle af de nye uddannelser, som jeg har hørt om. Jeg har blandt andet hørt om Lean kurser. Og ja, jeg har tilmeldt mig et Lean kursus hos https://leanakademiet.dk/ i næste uge. Online. Det er en – efterhånden – ikke helt ny filosofi indenfor virksomhedsorganisation.

Det er en meget spændende filosofi, som jeg egentlig har praktiseret uden at vide det. Jeg har jo i mange år kæmpet for, at alle medarbejdere skal opbygge en fælles forståelse for, hvor de skal hen med virksomheden. Jeg har set mange kollegaer, der er gået ned, fordi de altid tager udgangspunkt i, hvad ledelsen af virksomheden ønsker sig. Sagt på den hårde måde: De har mistet kunder, fordi de efterkom ønsker, og ikke gav nye værdier. Det er et punkt, jeg ikke vil nå. Jeg vil gerne gå imod ønskerne, hvis jeg kan se, at det er godt for virksomheden. Lean princippet giver mig argumenter for at kunne gøre det.

Fra selvstændig til konsulent

Da jeg for ca. 5 år siden fortalte min partner, at jeg lukker min virksomhed og finder mig et vellønnet job, blev hun meget forskrækket. Hun blev rent ud sagt bange for, at vores levestandard ville forringes. Jeg havde dog på det tidspunkt fået etableret så stor en formue og en virksomhed med passiv indkomst, at det aldrig vil kunne ske. Så jeg beroligede hende og fortalte hende, at min beslutning har noget at gøre med, at jeg savner freden og roen til at kunne fordybe mig i emner og aktiviteter, som jeg synes, er spændende.

Jeg mente derfor, at et almindeligt 8 – 16 job ville være godt for mig. Dels ville det give mig mere tid hjemme sammen med hende og vores børn, når de gider at være hos os, dels ville det give mig fred til ikke at skulle bekymre mig om at skulle stå i spidsen for 25 familiers levebrød.

Konsulent i Lean

Jeg søgte derfor efter et job. Som konsulent. Og jeg fandt et job, hvor min erfaring og viden kunne bruges. Jeg blev Lean konsulent. Og det er faktisk et superspændende job, jeg har. Jeg har jo i mange år interesseret mig for adfærdspsykologi, og jeg kan faktisk bruge mange af de ting, jeg har læst i mit job. Det at implementere Lean i en virksomhed handler jo ikke kun om effektivt.

Det handler i høj grad om psykologi. Det handler om at skabe den rette forståelse blandt virksomhedens medarbejdere. Og det har jeg rimeligt stor succes med. Jeg er fastansat i en stor konsulentvirksomhed, hvor specialet er Lean. Jeg får spændende opgaver. Jeg ved, at jeg er efterspurgt som konsulent. Jeg har det med andre ord som blommen i et æg. Jeg har et spændende job, jeg har personlig succes, og jeg har en dejlig familie, der glæder sig over, at de ser mig.

Disclaimer