Mangler isolering

Mangler isolering

juni 8, 2021 0 Af Eskild

Officielt, så er sommeren kommet. Jeg synes bare ikke, at jeg kan mærke det. Man kan sige, at det er en lidt tvivlsom sommer. Endnu – og kun endnu – håber jeg. Jeg er lidt træt af at gå og fryse her i et stort hus med dårlig isolering. Jeg er også træt af ikke at kunne gå ud i haven, fordi det regner og tordner. Sommeren må altså gerne komme meget snart! Men fordi vi har haft tid herhjemme, har vi for første gang forstået, hvor vigtigt det er, at man skaber et godt indeklima. Og ja, vi har da siddet ved hver vores kontor og småfrosset i de uger og måneder, hvor vi har arbejdet hjemmefra.

Energiekspert

Så her – nu – hvor det bliver sommer – så vil vi se at få en energiekspert herud. Vi har nemlig en mistanke om, at der slet ikke er isolering i hulmurene. Og det skal vi have gjort noget ved. For det første, fordi, hvis sommeren bliver så dårlig, som foråret har været, så bliver det en trist sommer. Det vil vi gerne undgå. Et er, at vi går hinanden på nerverne, når vi er sammen i 24 timer alle ugens 7 dage. For det andet, fordi det vil sikkert kunne spare os nogle penge til vinter, hvor varmeregningerne altid stiger. Ja, kan vi spare nogle penge, vil det være en god investering. Vi vil jo gerne kunne rejse lidt mere eller få lidt mere luksus.

Viden om hulmursisolering

Vi ved ikke så meget om hulmursisolering, men vi har da læst os frem til, at i nogle huse er der et materiale, som forvitrer og dermed ikke isolerer længere. I andre huse er der ingen isolering. Vi har også forsøgt at finde priser på hulmursisoleringer. Vi har henvendt os til forskellige isolatører, og vi kan forstå, at der ikke er de store prisforskelle. Det er jo egentlig rart at vide. Så skal man ikke sidde der og sammenligne og regne kvadratmeter ud og sådan noget. Vi har derfor ringet til den her energiekspert som et af firmaerne, vi har snakket med. Han kommer i næste uge for at tjekke, hvordan tilstanden er i vores hus. Det bliver rart at få noget afklaring på det.

Fantastisk start på projektet

Da jeg talte med firmaet (Calidi), spurgte jeg dem om, hvor lang tid sådan en hulmursisolering egentlig tager. Er det noget, der varer i en uge, eller hvordan. De var søde og fortalte os at i de fleste tilfælde, så kan de klare hulmursisoleringen på en dags tid. Meget sjældent vil dem tage mere end 2 dage. De fortalte os også, at så længe de bare ved, hvad det er for en isolering, der skal laves – og hvor på huset, så behøver vi faktisk ikke at være hjemme. Vi kan roligt tage på arbejde eller udflugt.
Det var jo rigtigt gode oplysninger at få. Her havde vi gået og troet, at det ville være sådan en længere operation, hvor de måtte rive noget af ydermuren væk for at kunne komme til, så de kan få lagt isoleringsmaterialet ind i hulmuren.

Disclaimer