Frivillig på kvindehjem

Frivillig på kvindehjem

juni 7, 2021 0 Af Eskild

Det er læseferie. Min datter er nervøs. Hun skal til skriftlig årsprøve i dansk og læser op på alt, hvad hun kan komme i tanke om. Hun går i 2.g og glæder sig til at få det overstået. Efter den sidste årsprøve kan hun slappe af og nyde sommerferien.
Hun fortæller mig, at hun egentlig ikke har lyst til bare at dovne i den lange ferie. Hun vil gerne finde et sommerferiejob. Det er jeg da glad for at høre. Så bliver jeg ikke forstyrret hele tiden af hendes små bønner om at få lidt ekstra penge.

Et job måske

Vi talte derfor om, hvor hun måske kan finde et job. Hun nævnte, at hun gerne vil finde et job, som kan give hende noget, erfaring, der har relation til det, som hun gerne vil læse videre, når hun bliver færdig med gymnasiet. Det er jo fornuftigt nok. Men jeg tror altså ikke, at hun kan finde et sommerferiejob her i byen, som kan give hende erfaring inden for psykologi, som hun gerne vil læse. Hun skal vist lede lidt bredere, end bare her i den lille landsby, hvor vi bor. Egentlig havde jeg forestillet mig, at hun måske kunne få det samme sommerjob, som hun havde sidste år: Medhjælp nede i den lokale brugsforening. Det har hun ligesom udelukket på forhånd. Jeg vil ikke presse hende. Hun skal have fred til at læse, så hun kan gå til eksamen med den viden, at hun har gjort sit bedste.

Frivillig på kvindekrisehjem

Men så her, i går kom hun og fortalte mig, at hun har fundet et sommerjob. Hun skal arbejde som frivillig på et kvindekrisecenter i Nordsjælland: https://annaskvindehjem.dk/. Hun får ikke løn. Men hun har fået lov til at hjælpe nogle af de mere erfarne, der også arbejder der. Hun må ikke arbejde alene på centeret om natten, så hun skal arbejde sammen med en pige, der allerede læser psykologi. Hun var så glad. Talte om det i en uendelighed. Og ja, jeg er da glad på hendes vegne. Lidt ærgerlig, over at jeg så må se frem til, at der skal betales ekstra lommepenge. Men på den anden side. Det er måske penge, jeg sparer senere hen, når hun er kommet i gang på studiet, og kan bruge noget af den erfaring, hun får her i den kommende sommers forløb på kvindehjemmet.

Kan give masser af indsigt

Hvem ved? Jeg er glad på hendes vegne. Ikke kun fordi hun har fundet et sommerjob. Også fordi hun får mulighed for at tale med en psykologistuderende om selve studiet. Hun vil få nogle indsigter og måske, også gode råd. Og ja, erfaring i psykologi? Det ved jeg ikke. Hun får helt sikkert indsigt i en smule af, hvilke sår livet og forkerte valg kan give et menneske.

Og ja, da det er frivilligt arbejde, så er hun jo sådan set ikke mere forpligtiget, end hvad hendes egen samvittighed fortæller hende, at hun skal være. Hun kan vel sige op, hvis hun finder ud af, at det slet ikke skal være psykologi, eller hvis det simpelthen bliver for hårdt for hende.

Disclaimer