Events i firmaet

Events i firmaet

oktober 12, 2021 0 Af Eskild

Her i firmaet har vi sådan et møde for alle mellemledere en gang om måneden. Jeg deltager – ikke fordi jeg er leder – jeg er bare hende, der tager noter og skriver mødereferatet. Det er min opgave. At skrive referatet og at sende det ud til godkendelse fra lederne. I dag handler mødet mest om økonomi. Hver eneste leder aflægger en rapport om, hvordan det 3. kvartals budget er blevet brugt, og hvad resultaterne er. Det er ret kedeligt. De har altid sendt mig sådan et Excel ark i forvejen, hvor de præsenterer budgettet, udgifterne og resultaterne. Jeg skal bare samle arkene sammen til et dokument og sende det til godkendelse.

Ledernes guldkorn

Jeg sidder og lader, som om at jeg har travlt med at notere nogle af vores topleders guldkorn ned. I virkeligheden sidder jeg og tegner kruseduller. Jeg tegner små blomster. Skriver nogle af hans elskede nøgleord ned: ”Effektivitet. Sammenhold. Kommunikation. Vækst.” Jeg kender hans nøgleord. Ved, hvad hans besked er. Har allerede de rigtige formuleringer på plads i mit lille hoved. Ved, hvordan det skal skrives sammen, så det giver mening. Jeg ved også, hvor jeg skal understrege og betone særlige ord. Men lige pludseligt spørger han mig, om jeg fik det sidste, han nævnte noteret. Jeg kigger op. Må indrømme, at det gjorde jeg ikke. ”Godt, jeg gentager det for dig: Jeg har besluttet at give hver afdeling lidt ekstra penge. Vi har haft 3 gode kvartaler, og jeg vil gerne se, at 4. kvartal bliver bedre. Derfor vil jeg bede alle afdelingsledere om at komme tilbage til mig – personligt – med forslag til, hvordan de kan intensivere de gode indsatser i de kommende 3 måneder. Jeg ser jo gerne, at vi kommer stærkt og dynamisk ind i det næste år.”

Et arrangement for firmaet

Jeg spidser ører. Skriver de vigtigste ord ned. Der er en af lederne, der spørger, om han må stille et spørgsmål. Det må han godt. Han spørger, om det vil være ok at bruge nogle af de ekstra penge på budgettet for de kommende måneder til at lave et firmaarrangement for alle. Han tror, det ville kunne højne fællesskabsfølelsen og dermed, også den interne forståelse imellem medarbejderne. Derved vil der blive bedre motivation for at øge indsatsen. Min chef kigger på ham. Jeg kan se, at han tænker på højtryk. ”Ja, det er ok. Så længe at det er et firmaarrangement, der giver mening for alle. Lederen, der spurgte, siger tak.

Sjov og underholdende teambuilding

Han vil gerne fortælle, at han har en helt specifik idé i tankerne. Den handler om underholdende og sjov teambuilding i nogle timer sådan noget med skattejagt og den slags. Han tænker, at det kan være sundt for alle at komme lidt væk fra kontormiljøet og lære hinanden at kende på andre måder end bare som kollegaer.

Min chef nikker. Kigger ud over alle. Siger, at det kan da være en fin idé. Lederen skal bare tage initiativ til at få eventet arrangeret. Han lægger sin tunge hånd på min skulder og siger: ”Hende her, vil selvfølgelig hjælpe dig med det praktiske og det administrative.”

Disclaimer