Fodboldgolf er god underholdning for hele familien

Fodboldgolf er god underholdning for hele familien

februar 16, 2018 0 Af admin

Er du vild med sport og sportsgrenene fodbold og golf, så er fodboldgolf helt sikkert noget som du vil synes om. Fodboldgolf er i helt sin enkelthed en blanding mellem sportsgrenene fodbold og golf – det vil altså sige, at du spiller golf på en golfbane med en fodbold, som du sparker til i stedet for en golfkølle og golfbold. Det er altså også medvirkende til at hullet, som bolden skal ned i selvfølgelig er blevet forstørret en del gange. Ligesom i golf spilles der på forskellige baner og huller, som på samme måde er tildelt forskellige par alt efter sværhedsgraden på hullet. Du kan faktisk sige at det er lidt den samme sport, blot hvor golfkøllerne er udskiftet med benene og golfbolden udskiftet med en fodbold.

Fodboldgolf er en relativt ny sportsgren i sportsverdenen, men den er og har været i en rivende udvikling lige siden – både som god underholdning for hele familien samt på mere seriøs plan, hvilket også bliver tydeliggjort ved, at der hvert eneste år bliver et verdensmesterskab hvert eneste år i fodboldgolf. Danmark har faktisk en tidligere verdensmester i fodboldgolf Martin Schmücker. Derudover er det også blevet skabt en regerende international fodboldgolf organisation – World Football Golf Association og i Danmark er der ligeledes en landsdækkende organisation, som på nuværende tidspunkt forsøger at få afviklet og udviklet en holdturnering rundt omkring på banerne i Danmark. Selvom sporten er i rivende udvikling bliver fodboldgolf oftest benyttet som et underholdningsspil for familien eller i vennegruppen.

Danmarks fodboldgolfbaner

Udviklingen som fodboldgolf har oplevet i Danmark, kan tydeligt ses på antallet af banerne, rundt omkring i landet. Disse fodboldgolfbaner er oftest placeret i mindre befolkningsområder, lidt ligesom almindelig golfbaner, da banerne kræver meget plads og en del sikkerhed for omkringliggende bygninger osv. Der er dog også etableret mindre baner rundt omkring i mere tætbefolkede område, som benyttes som underholdningsbaner lidt ligesom de forskellige paintball og minigolfbaner, som benyttes som underholdningsbaner og findes rundt omkring i landet. Fodboldgolf er på nuværende tidspunkt dominerende i Jylland, som har det klart største antal af baner, hvilket bekræfter, at de fleste baner er placeret i mindre befolkede områder. Der findes nemlig kun 4 registrerede fodboldgolfbaner på Sjælland – en i Ruds-Vedby, Odsherred, Måløv og Frederikssund.

Populær underholdnings- og fritidsaktivitet

Fodboldgolf kan spilles af alle og hele familien, hvilket også har været medvirkende til den popularitet som fodboldgolf har fået super hurtigt. Fodboldgolf er sjovt, og kan fungere som konkurrence for store såvel som små og unge såvel som gamle. Det er en perfekt mulighed for at have en utrolig hyggelig familiedag med udendørsaktivitet og udfordringer ved hvert eneste spark. Det er perfekt for konkurrencemenneskerne. Derudover kan fodboldgolf også benyttes som en perfekt mulighed for virksomhedernes firmafester eller forskellige teambuilding øvelser, da det er super sjovt at spille fodboldgolf samtidig med at man kan snakke en del med hinanden når man går de lange ture op og ned af banen hele dagen lang.

 

Disclaimer