Bedste musikinstrument

Bedste musikinstrument

april 20, 2021 0 Af Eskild

Min far tror, at han er meget musikalsk. Han spiller på klaver, guitar og ukulele. Han er da også en habil musiker. Men det bliver aldrig til den store nydelse for os at lytte til ham. Han har dog en fantastisk sangstemme – og han kan godt lide at synge. Så vi får hver eneste eftermiddag en ’mini-hjemme-koncert’ med klaver og sang fra højskolesangbogen. Sommetider kan han godt finde på at skifte klaveret ud med ukulelen. Når det sker, så ruller min mor med øjnene og erklærer højlydt, at hun lige skal nå et ærinde nede i supermarkedet.

Min mor

Min far opdager slet ikke, at hun ikke kan holde ud at høre på det. Så han siger bare ok, imens han sidder i sofaen og spiller, og synger. Min søster og jeg griner lidt ad det hele. Vi synes, at han er sød. Og han er virkeligt en sød far. Verdens sødeste far. Han gør alt, hvad han kan for os. Og han giver os alt, hvad vi ønsker os. Jeg kan huske for nogle år tilbage, der ønskede min storesøster sig en guitar. Hun ville gerne lære at spille på den. Så han gav hende sin egen. Men den var alt for stor, og hun blev lidt skuffet over den. Så jeg blev slæbt med ned til musikforretningen, fordi vi skulle købe en børneguitar til hende. Nu skal du lige vide, at der er kun 1,5 års mellemrum mellem mig og min søster. Så min far tænkte, at hvis jeg kunne holde guitaren. han valgte til hende, så kunne hun også. Vi er ikke så forskellige i kropsbygning.

Billige musikinstrumenter

Han havde set i forretningen, at der var billige børneguitarer. Sådan på tilbud tror jeg. Vi masede derfor ned til forretningen med musikinstrumenter.

Det var noget af en oplevelse. Jeg fik lov til at prøve forskellige guitarer, som de havde til salg. Både en elektrisk, en spansk og en western. Det var ret sjovt faktisk. Og jeg opdagede, at jeg godt kunne lide at være i musikforretningen. Det var nogle søde mennesker. De gjorde alt, hvad de kunne for at hjælpe min far.

En rigtig el-guitar

Men han er en vægelsindet sjæl, og han kunne slet ikke bestemme sig for hvilken af alle børneguitarerne han skulle købe til hende. Så jeg pegede på den elektriske og sagde: ”Køb den børneguitar. Den vil hun blive glad for.” Han kiggede på mig. Nikkede og sagde, at jeg har ret. Så vi købte en elektrisk guitar her https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/guitar/el-guitar. Vi fik den lagt i en stor æske, som blev pakket fint ind. Den var faktisk ret tung. Vi fik også købt, forstærker, og højtaler. Og naturligvis et par høretelefoner, så hun kunne øve, uden at vi andre skal høre på det.

Min far var ret stolt, da vi kom tilbage med guitaren. Min mor var lidt betænkelig ved hele situationen. Men min far fik fortalt hende, at hun ikke skulle være betænkelig: ”Vi beder hende bare om at tage høretelefonerne på, når hun øver, så behøver vi ikke at skulle høre på det!”. Jeg kunne godt se, hvad min mor tænkte: ”Bare du kunne gøre det samme, når du spiller på ukulelen.”

Disclaimer