Geniale Shure

Geniale Shure

september 18, 2021 0 Af Eskild

Vi – mine kammerater og jeg – har lavet et band. Vi spiller heavy rock og har det fedt med det. Det er en konge følelse at stå på scenen og bare fyre den af. Vi har spillet sammen i 7 år, og jeg tror selv, at vi vil blive ved med at spille sammen i mange år endnu. Lige så stille og roligt har vi bygget en ret stor skare af fans op. De kommer altid til vores koncerter. Og ja, det er bare helt vildt. Sidst vi spillede, var der mere end 2000 til koncerten. Det, havde vi jo ikke troet, ville ske nogensinde. Men det er jo bare godt. Selvom vi godt ved, at vi aldrig bliver Metallica, så har vi dog set, at vi er blevet mere og mere professionelle. Og det i sig selv er også en fed følelse.

Da vi fik en Shure

Jeg spiller guitar i bandet. Min bedste ven er sanger. Han har en rå, men fed stemme. Jeg tror, at selv Deen Castronovo ville kunne lide den. Nå. Men altså, efterhånden som vi har udviklet os, så har vores udstyr også udviklet sig. Fra at være et lille hobbyband, der spillede på middelmådige instrumenter og havde middelmådigt udstyr, så er vi efterhånden blevet til et lille hobbyband, der bruger professionelt udstyr. Jeg kan huske, da vi fik en Shure SM7B studiemikrofon til vores sanger. Han blev så glad. Han bruger den hjemme i vores studie, som vi har brugt mange penge på at få sat ordentligt op. Han kan også godt finde på at tage den med til en koncert. Det sker.

Har købt en mikrofon mere

Han har faktisk investeret i endnu Shure SM7B mikrofon, som ligger permanent i hans koncerttaske. Og det er der en grund til. Dengang vi købte den første Shure SM7B, skete der nemlig det, at han tog den med sig til en koncert. Han havde pakket den ned i sin taske. Men han er altså ikke den der passer godt på sine ting. Så han lod tasken stå der ved indgangen til koncertsalen. Og da han kom ud for at hente den, efter at vi havde set på salen, var tasken væk. Med mikrofon og alt hans udstyr. Vi blev selvfølgelig ret sure på ham. Det betød nemlig, at vi måtte låne os frem til en anden mikrofon. Og den, vi kunne låne, kunne bare ikke give den samme lyd som vores Shure SM7B, der bare ER en genial mikrofon!

Ups…

Koncerten blev da heller ikke en succes. Måske mest, fordi han var ret ked af at have mistet mikrofonen. Måske fordi jeg fik sagt til ham, at han er en klovn og latterlig. Ja, jeg skældte ham hæder og ære fra. Det betød jo, at vi måtte ud og købe en ny Shure SM7B til studiet derhjemme. Så der blev nedlagt forbud imod at tage udstyr fra studiet med til koncerter. Kun instrumenterne, vi spiller på, må fjernes fra studiet. Vi blev dog gode venner igen. Men det var ikke en sjov oplevelse. Den næste koncert blev til gengæld en stor succes. Vi havde nemlig fået købt to Shure SM7B mikrofoner – en til studiet og en til koncerter.

Disclaimer