God låsesmed

God låsesmed

maj 7, 2021 0 Af Eskild

Jeg har fået en god nyhed i dag. Min arbejdsgiver har skrevet til os alle sammen og fortalt os, at vi stille og roligt skal til at finde tilbage til en måde, hvor vi kan styrke vores samarbejde og finde en rutine for, hvordan vi gør det. Han har selv et forslag om, at vi laver sådan en rotationsordning med, hvornår vi kommer på kontoret, og hvornår vi arbejder hjemmefra. Han skriver selv, at han har et forslag om, at vi møder på kontoret 3 dage om ugen og arbejder hjemmefra i 2. Vi skal så bare finde en formel for hvilke dage, så vi kan skiftes til at møde ind på kontoret. Og formlen skal sikre, at alle møder hinanden. Han beder os også om at være villige til eventuelt at blive hjemme og arbejde derfra i de perioder, hvor nogle af medarbejderne har behov for at være sammen på kontoret i flere dage i træk. Han beder os om at komme til møde med ham. I små grupper. Han har lavet et skema, for hvem der skal komme hvornår.

Godt forslag

Jeg synes, at det lyder som et godt forslag og gør klar til at skulle deltage i det første møde i morgen tidlig. Det bliver dejligt at skulle tilbage til kontoret. Hvis ikke hver dag, så dog i nogle dage om ugen. Vi – mine kollegaer har savnet hinanden. Vi har savnet at få en sludder nede spiserummet. Vi har savnet lige at få den der fredagskage. Jeg må indrømme, at jeg er lidt forvirret over at skulle ud af rutinen, som jeg har oparbejdet herhjemme. Jeg skal have strøget en bluse. Jeg skal have tjekket, at jeg har styr på mine papirer. De skal jo med. Jeg har også lagt nøglerne frem på kommoden ude i entreen. Jeg vil sikre mig, at jeg ikke glemmer dem.

Brug for en låsesmed

Det er jo ligesom slet ikke vane længere at tjekke, at nøglerne til lejligheden ligger i min taske. – Og jeg kan godt huske den gang tilbage i sidste efterår, hvor jeg stod der ved hoveddøren i silende regn og opdagede, at jeg havde glemt nøglerne. Det var ikke nemt at finde en låsesmed på Frederiksberg. Slet ikke når man ikke er fan af smartphones. Jeg har en mobiltelefon. En rigtig gammel model. Ikke sådan en minicomputer med adgang til internet, flere pixel kamera end mit almindelige, lille fotokamera og massevis af smarte apps. Du kender dem: Dem, der kan tælle, hvor mange skridt du tager, genkende planter og fortælle dig deres latinske navne osv. Nej. Når man ikke har en smartphone, så kan det være meget svært at få kontakt til en låsesmed kl. 22:15 om aftenen. Og det var jo den situation, jeg stod i dengang. Men jeg fandt heldigvis https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Jeg har siden da investeret i en smartphone. En af de billigere modeller, så jeg i nødstilfælde kan komme på google. Jeg er ikke glad for den. Men den ligger altså samme sted som mine nøgler. Den hører ligesom bare med til det udstyr, som det er obligatorisk, at man bærer rundt på.

Disclaimer