Hjælp til patienter

Hjælp til patienter

august 4, 2023 0 Af Eskild

Alle ved, at de kan få erstatning, hvis de har været udsat for vold eller har fået en arbejdsskade. Nogle er også bevidste om, at patientskader giver patienterstatning, hvis det påvises, at der har været tale om fejlbehandling – eller at behandlingen har medført urimelige vilkår. De fleste af os søger erstatning hos vores forsikringsselskab, hvis vi har været ude for en trafikulykke. Vi er måske også bevidste om, at det kan være ret svært at få erstatning, hvis trafikulykken har givet os piskesmæld. Der er nogle ret skrappe tidsbegrænsninger for, hvornår mistanke om piskesmæld skal registreres.

Vi ved ikke nok

Det er dog de færreste af os, der ved, at et krav om offererstatning skal fremsættes i forbindelse med den strafferetssag, der skal føres imod voldsmanden. Det er også de færreste af os, der er klar over, at en sag om erstatning i forbindelse med piskesmæld for det meste føres via de involverede forsikringsselskaber.

Og det her med at søge om patienterstatning kan virke totalt uoverskueligt, fordi der er flere forskellige instanser, man kan henvende sig til. Dertil kommer, at patienterstatningen ikke altid er helt retfærdig. Så skal den ankes. Og hvor gør man det? Hos patientklagenævnet? Hvor finder jeg det?

Kort sagt: Erstatningssager er ikke nemme. Der er mange forskellige typer af erstatningssager. Fx er det lagt i helt faste linjer, hvordan en sag om arbejdsskadeerstatning skal håndteres. Men følger arbejdsgiveren altid reglerne – selvom han har en forsikring?

Det handler om erstatningskravet

Som du kan se, så er et spørgsmål om erstatning altid forbundet med situationen, der fremkalder erstatningskravet. Du kan også se, at procedurerne for, at du kan få erstatning, er meget forskellige. I nogle tilfælde vil en ansøgning om erstatning – hos den relevante instans – være tilstrækkelig. I andre tilfælde vil der være tale om lange retssager, der kan være ubehagelige. Ville du – som offer i en voldssag – være tryg ved at sidde i et retslokale, hvor gerningsmanden også sidder? Det tror jeg ikke.

Tilkald en erstatningsekspert

Men jeg ved, at det er ret afgørende, at du finder en af de mange dygtige erstatningsadvokater, der findes her i landet, som kan hjælpe dig, så du får den rigtige erstatning og ikke bliver udsat for unødvendigt pres. Måske skal du ikke henvende dig til en advokat, der for det meste beskæftiger sig med strafferetssager. Måske er det en advokat med erfaring i at håndtere arbejdsskadeerstatninger, som kan hjælpe dig bedst.

Ved du ikke lige hvilken advokat, du skal henvende dig til, så skader det altså heller ikke, at du ringer op til en advokat, som du måske kender – eller har hørt godt om. Han eller hun vil helt sikkert kunne hjælpe dig videre med at finde den rigtige advokat – med særligt kendskab og erfaring indenfor det område, hvor du har et erstatningskrav. Derfra og til at få selve erstatningen kan der være lang vej. Men det bør ikke bekymre dig. Du kan i de fleste tilfælde få omkostningerne til advokatudgifterne dækket.

Så konklusionen er: Erstatningssager er komplicerede, tidskrævende og hjælp fra en dygtig erstatningsadvokat vil være det bedste for dig.

Disclaimer