Hjælp med sager

Hjælp med sager

juni 3, 2019 0 Af Eskild

Min fætter lider voldsomt af tinnitus. Han har arbejdet i mange år i et koncerthus, hvor han har stået for lydteknikken. Men nu er den tinnitus så voldsom, at han har måttet sygemelde sig. Den der summen, han har i hovedet, forsvinder ikke. Han er sur og ked af det. Mest fordi han er sygemeldt, men også fordi han mister en stor koncert i næste uge.

Erstatning

Lægen, som han har besøgt, har fortalt ham, at han ikke er sikker på, at han kan få erstatning. Det er noget skidt. Min fætter har været glad for sit arbejde, men har nu også nedsat hørelse. Han har aldrig gået med høreværn under koncerterne. Det har aldrig været påkrævet, og han har helt ærligt aldrig selv tænkt, at det var nødvendigt.
En typisk rockkoncert har et decibel niveau på ca. 120. Det er meget. Til sammenligning kan jeg nævne, at almindelig trafik har et støjniveau på ca. 80 decibel, og en normal samtale har et støjniveau på 60. Og når man konstant bliver udsat for et støjniveau på 120 decibel, så skal man altså passe på ørerne.

Advokat til arbejdsskader

Lægen undrede sig meget over, at min fætter ikke har fået besked af sin arbejdsgiver på at gå med høreværn under koncerterne. Det er da uansvarligt, mener han. Han anbefalede faktisk min fætter at finde en god arbejdsskade advokat i Aarhus, så de sammen kan se, om han kan få erstatning. Lægen lovede, at han gerne vil give udsagn, hvis det kommer til en sag om erstatning.

Min fætter kontaktede så en advokat i Aarhus. Det var en dygtig og kendt advokat. Men han havde ikke tid til at kigge på min fætters sag. Han har i øvrigt heller ikke beskæftiget sig meget med arbejdsskader. Men han lovede at sende kontaktoplysninger til nogle advokater i Aarhus, som også ved meget om arbejdsskader.

Der gik et par dage, og min bror fik en mail med kontaktoplysninger på arbejdsskade advokaterne. Han ringede én af dem op, som godt ville se på sagen. Han var heller ikke så dyr som den første advokat.
Han kiggede grundigt på min fætters ansættelseskontrakt. Der stod ikke noget om beskyttelse og høreværn og den slags. Der stod en hel del om, at han skulle være til stede både under prøver på og afholdelsen af koncerterne. Advokaten mente, at der var grund til at søge om erstatning ikke kun for tabt arbejdsfortjeneste, men så sandelig også for høretabet, som er varigt. Min fætter fik nemlig konstateret nedsat hørelse på begge ører. Så ud over tinnitus har han også nedsat hørelse. Måske er det grunden til, at han ikke svarer så ofte på telefonen, når vi ringer. Han kan ikke høre den.

Min fætter søger nu erstatning for nedsat høreevne. Der er lang vej igen, før de får en afgørelse. Advokaten i Aarhus – dem her: https://bjsj.dk/boligadvokat-aarhus/ – mener, at de vinder sagen. Arbejdsgiveren burde have stillet høreværn til rådighed. Det havde han ikke gjort.

Min fætter, der ikke hører så godt længere, er også optimistisk. Han har et lyst sind og vælger at se tingen fra den positive side: hvis han får erstatning, så bliver han glad. Hvis han ikke får erstatning, så går livet videre – også med tinnitus og nedsat hørelse.

Disclaimer