For datterens skyld

For datterens skyld

september 23, 2013 0 Af Eskild

Ja, det må jo komme an på en prøve, sagde min mand med ikke ringe fasthed i stemmen til vores datter, Juliane på 15 år. Ordvekslingen kom efter, at min mand havde sagt, at nu kunne han vel også tillade sig at ”ryge”, når vi kører i bil, og så kom der vilde protester fra Juliane, som for nogle år siden fik os overbevist om, at det var noget svineri at fylde bilens kabine med tobaksrøg, når hun også skulle være der.

Det tog vi til os dengang, og siden har vi da også undladt at ryge i bilen, endda så meget at vi heller ikke har røget i den, selv om Juliane ikke var med.

0012

Men nu er det sket noget helt andet. Vi har lagt tobakken helt på hylden, og i stedet damper vi løs på vores e-Cigaretter, som giver så tilpas god erstatning for tobaksrøgen, at det denne gang er lykkedes os helt at holde os af tobakken. Vi har selvfølgelig forsøgt mange gange tidligere, men vi har hver gang fået tilbagefald efter nogle få uger.

Vi er jo online shoppere, så vi køber alt til vores damp enten hos 1life eller Damperjoe.

Vi har konstateret, at den damp, der kommer fra de elektroniske cigaretter, slet ikke sætter sig som et fedtet lag på vinduer eller andre steder. Når jeg pudser vinduerne indvendigt, bliver kluden ikke længere gulbrun af tjære, som den altid gjorde tidligere, da vi var rygere.

Jeg må nok forvente lidt slagsmål med Juliane omkring det her spørgsmål, for hun tror ikke på, at sådan en e-Cigaret er helt uskyldig, og det er den måske heller ikke, men det er i hvert fald meget synligt, at den ikke sætter de samme spor som almindelig tobaksrøg.

Indtil videre har min mand og jeg valgt at bruge en e-væske, der også indeholder en smule nikotin, men det er vores plan at trappe ned på nikotinen og så bare nyde smagen af den væske, vi bruger, ligesom vi selvfølgelig på en måde også har fornemmelsen af at ryge, selv om der ikke længere er tale om røg men blot damp.

Min mand har valgt at vende det døve øre til den offentlige debat, der er om hvorvidt en elektronisk cigaret er skadelig for brugerens eget helbred og for omgivelserne. Selv følger jeg lidt mere med i debatten, for jeg vil selvfølgelig ønske, at det en dag bliver klarlagt, at de elektroniske cigaretter er helt eller stort set uskadelige.

Som det er nu, kan jeg godt irritere mig lidt over, at det fra officiel side siges, at man er nødt til at fraråde brugen af disse surrogater, fordi man ikke kan være sikker på, at de ikke også kan have skadelige virkninger på kroppen, så jeg venter på nogle videnskabelige undersøgelser.

Nu her i aften er det planen, at min mand skal køre Juliane på besøg hos en veninde i vores naboby, og hun har indvilget i, at han må dampe løs på sin e-Cigaret, mens de kører. Så nu er jeg spændt på at høre hendes mening om det, når hun kommer hjem igen i morgen.

Disclaimer