Undgå skader af sport

Undgå skader af sport

december 31, 2021 0 Af Eskild

Måske er du topatlet. Du har i hvert fald trænet i mange år. Du ved, at der kan opstå sportsskader. Du ved nok, også at en sportsskade ikke altid er en skade. Det kan være, at der bare er en muskel, der er blevet så spændt under træningen, at smerten, den sammentrækning, som musklen har foretaget, er ubærlig. Du tror, at det er en sportsskade du vil komme over. Men det er det faktisk ikke. Det er bare en muskel, der ikke vil slappe af. Det kan føles som kraftig krampe. Det kan være meget smertefuldt. Og som toptrænet sportsmand eller -kvinde, har du ikke lyst til at vente i flere dage på, at en sammentrukket spændt muskel begynder at slappe af.

Elektrisk massage

Der findes faktisk flere hjælpemidler, som kan hjælpe dig af med den slags hændelser. Hvilket hjælpemiddel du vil bruge, kommer selvfølgelig an på, hvor smerten er. Har du fx en overspændt muskel i skulderen, så kan en massagepistol – se her – være det rigtige hjælpemiddel.

Med en massagepistol kan du målrette massage meget præcist. Og hvad er en massagepistol så i virkeligheden? Ja, det er en elektrisk maskine, der kan skabe vibrationer, der målrettes mod en øm muskel. Den ligner faktisk en håndholdt elboremaskine – uden bor. Den afgiver en svag lyd. Den larmer ikke så meget som boremaskinen. Når du tænder for massagepistolen, så vil den afgive vibrationer, og du kan ganske langsomt føre pistolen langs med musklen, så den får massage i hele sin længde. Det kan være en stor fordel, fordi den kan medvirke til, at den smerte, du følte faktisk forsvinder.

Forskellige hoveder

Massagepistoler kommer med forskellige hoveder, som du kan skifte imellem. Alt efter hvor stor eller lille musklen, der skal masseres, er, kan du få et hoved, der passer. Så det er en god idé at anskaffe sig en massagepistol, hvis du ofte får ømme muskler. Men massagepistoler er ikke det eneste hjælpemiddel, som du kan anskaffe dig. Du kan fx også få et par Recovery Boots, som der er skrevet om her. De er især rigtigt gode til dem, der ofte har ømme og trætte ben. Det kan fx være, at dit job kræver, at du står op i mange timer hver dag. Det kan give ømme ben. Med et par Recovery Boots kan du få de trætte ben til at slappe af, og dermed kan du bedre få ny energi. Recovery Boots kan du trække på benene, imens du svinger dem op i sofaen og nyder en god bog. De larmer ikke. De masserer dine ben – alt efter, hvor kraftigt du ønsker massagen.

Forebyggelse

Og når du bruger sådan et hjælpemiddel, ja, så forebygger du faktisk fremtidige sportsskader, fordi dine muskler er parate til næste gang, du skal ud at træne. Og det er altså værd at overveje investeringen i et af disse hjælpemidler. En sportsskade kan jo tage mange måneder at hele. Især hvis der er tale om en muskel, der tidligere har voldt problemer. Alle sportsmænd og -kvinder ved, hvor irriterende og frustrerende det er ikke at kunne få lov til at træne.

Disclaimer