Hygge under plaiden

Hygge under plaiden

marts 31, 2021 0 Af Eskild

Lige siden han var helt lille, har min søn godt, kunne lide at tegne og male. Han er blevet drillet meget for det i løbet af sin opvækst. Der har været klassekammerater, der har kaldt ham for en tøs, fordi han godt kunne finde på at bruge lyserøde farver i sine tegninger. Der har været venner, der har forladt ham, når de har set, at han godt kan finde på at bruge blomster i sine collager. Men i dag har han succes som indretningsarkitekt. Der er mange mennesker, der gerne vil have ham til at komme og hjælpe dem med at indrette og dekorere et rum eller et helt hus. Han har travlt og meget at gøre til hverdag. Men han kommer altid, hvis jeg ringer og beder ham om det.

Op fra sofaen

Jeg ringer tit til ham, fordi jeg bare gerne vil se ham. Men jeg kan også godt finde på at hitte på et eller andet lille indretningsprojekt her i huset, som jeg gerne vil have hans hjælp til – og som kan få ham op af sofaen, hvor han råhygger pakket godt ind i en plaid. Det sidste projekt, jeg havde, var, at jeg gerne ville male nogle af de kurvestole, vi har stående ude i udestuen. Det er sådan en tilbygning, vi har lavet til vores stue. Det er nærmest et lille drivhus, som vi kan sidde i om vinteren. Når der er sol på, så er der meget varmt. Det er rart at kunne sidde der og nyde en kop te.

Kalkmaling til vægge

Så da jeg ringede og fortalte ham, at udestuen skulle laves om, var han parat til at komme og hjælpe mig. Jeg havde købt noget af det der, kalkmaling til vægge, man kan få. Det er nemt at arbejde med. Det er vandopløseligt, og man kan slet ikke lugte det. Men da han så farven på malingen, rev han sig godt nok i håret. ”Mor, det kan du ikke mene, den farve er bare helt forkert. Se dog på gulvet, se dog på rammerne imellem ruderne.”

Jeg kunne dog godt lide farven på kalkmalingen, så jeg insisterede. Det betød, at vi skulle i gang med et større projekt. Rammerne imellem udestuens ruder blev malet. Gulvet fik nogle nye tæpper lagt på i farver, der matcher kalkmalingen. Kurvestolene blev malet, og min søn konstruerede sådan et arrangement med vaser og blomster, så de kunne kamuflere det hjørne, som ikke kunne laves om. Resultatet blev meget flot. Min veninde kom og så det i går. Hun var meget imponeret.

Ikke igen uden min søn

Jeg måtte dog love min søn aldrig mere at købe maling uden at have taget ham med på råd til mit projekt først. Han havde også slidt hårdt med at få slebet vinduesrammerne. Det har jeg så lovet ham. Men jeg holder ikke mit løfte. Og det er helt bevidst. Jeg ved nemlig, at han godt kan lide udfordringen. Jeg ved også, at han altid finder løsningen. Så han må finde sig i, at jeg ikke holder, hvad jeg har lovet ham. Mit næste projekt skal handle om at få indrettet et påklædningsværelse. Og jeg har en plan om at købe nogle hæslige stativer. Så må vi se, hvad han kan få ud af dem.

Disclaimer