Triple XL

Triple XL

august 26, 2019 0 Af Eskild

Jeg har mange jern i ilden. Jeg er studerende, og samtidigt er jeg involveret i en del frivilligt arbejde. Jeg var fx frivillig medhjælper på Lesbos for nogle år siden. Dengang da det strømmede ind med flygtninge fra Afghanistan og Irak til Grækenland. Den lille ø, som ligger tæt på den tyrkiske kyst, kunne bare ikke magte opgaven at modtage alle de flygtninge alene. Der kom op mod 30.000 om måneden. Næsten lige så mange, som der bor på øen. I disse dage hjælper jeg til på herberger for hjemløse. Der er flere, end vi tror. Især i København er der rigtigt mange, som ikke har et hjem. De har heller ikke arbejde og indkomst og er afhængige af, at vi kan give dem et måltid mad og tøj på kroppen.

Tøjet

Forleden var jeg inde på vores centrale kontorer. Det er her, folk kommer og afleverer tøj, de ikke vil bruge længere, men som stadig er godt nok til, at det kan bruges. Det skal sorteres i ny og næ, og det hjalp jeg med til. Vi får adskillige tons tøj, hver uge, så der er rigeligt at få sorteret. Noget af det, har vi fået lov til at sælge i vores genbrugsbutik. Pengene, vi tjener derfra, går til at dække driftsomkostningerne for herbergerne og spisestedet.
Min veninde og jeg stod i flere timer og sorterede tøj. Nej, først, så vasker vi det, derefter sorterer vi det. Vi har en bunke for hver almindelig størrelse, og så har vi bunker alt efter om det er tøj til kvinder eller til mænd.

Store og høje mænd

Vi har også en særlig bunke med tøj til store mænd. Af en eller anden grund kommer der meget af den slags tøj ind til os. Det er godt tøj. Udmærket. Fine mærker, og meget af det er helt moderne.
Når vi har vasket og sorteret tøjet, lægger vi det på hylder alt efter størrelse. Det gør det lettere for os, når vi skal finde tøj til de hjemløse. Vi gør det samme med sko og støvler.

Forleden kom der en mand på herberget. Han var syg. Blev indlagt med det samme. Da jeg besøgte ham på hospitalet, havde jeg tøj med til ham. Og sko. Han var ret stor i det. Fortalte mig, at han var gået fra sin kone, fordi han var træt af sit liv. Jeg blev meget ked af det på hans vegne, og vi snakkede om, hvor vigtigt det er at have familie. Han fortalte mig, at han skammede sig, at de har nogle ægteskabelige problemer, men at han vist var gået over stregen denne gang. Manden var efterlyst. Hans kone havde efterlyst ham 4 dage tidligere. Da jeg fortalte ham, at hans kone savnede ham, blev han faktisk glad. Han havde flakket rundt i en uge og havde fået en grim lungebetændelse. Hans tøj var snavset og hullet. Han havde vist drukket sig fuld efter et skænderi. Var faldet og kunne ikke huske noget. Nu fik han noget rent tøj fra bunken med tøj til store mænd, kunne udskrives om få dage og ville faktisk gerne hjem til sin kone. Politiet gav hende besked om, hvor han er. Hun kom hurtigt og hentede ham.

Disclaimer